Cebiciltä kopsattu, vähän muunneltu, suussasulava piirakka!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

5-6 munaa

3,5 dl sokeria

200 g voita tai marg. (sulatettuna ja jäähdytettynä)

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

6 tl vaniljasokeria

1,5 dl maitoa

 

Täyte:

Raparperin paloja (5-6 vartta)

 

Kuorrutus:

200 g voita tai marg.

2 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

100 g manteli- tai pähkinärouhetta (tai –lastuja)

1,5 dl kaurahiutaleita

2 rkl maitoa

4 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää margariini. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Ripottele raparperin palat taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte: mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes vaalean ruskeaa. Levitä täyte piirakan päälle ja paista vielä n. 10-15 minuuttia.

Nauti jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.